Spring til indhold
Nyhed13-03-2023

Skoleelever prøver kræfter med Ateas kantine og lager

Tre elever fra Skovvejens Skole i Ballerup lagde i sidste uge vejen forbi Ateas lokationer i hhv. Ballerup og Taastrup for at prøve kræfter med arbejdslivet. De tre 8. klasseelever er enige om, at det har været en spændende uge.

For nogle er uge otte lig med skiferie, men for Amalie, Sarah og Enes var uge otte  lig med erhvervspraktik i Atea. De tre unge mennesker fra Skovvejens Skole i Ballerup har givet sig i kast med tre forskellige discipliner i Atea-regi; kantinen i Ballerup, lageret og værkstedet i Taastrup. Selvom det har været tre meget forskellige jobs, så har ugen alligevel været lærerig:

”Det har været meget lærerigt, og lidt forvirrende en gang i mellem, men alt i alt en rigtig sjov uge”, siger Sarah Schmidt Jørgensen om sin uge på lageret i Taastrup. Her har Sarah fået et rigtig godt indblik i, hvordan et lager fungerer med registrering af varer, plukning og afsendelse. Særligt plukning har været Sarahs favorit:

”Jeg synes, at plukning har været noget af det sjoveste den her uge. Det er lidt ligesom en skattejagt, hvor man skal finde frem til en begravet skat. Så kan du gøre en leg ud af det”, griner Sarah.

Ude i Taastrup var også Enes Tamer, som havde fået lov til at prøve kræfter med værkstedet. Enes har altid været fascineret af teknologi og computere, så Ateas værksted passede ham rigtig godt:

”Det har været en meget sjov og lærerig uge. Jeg er ret stolt over at kunne skille en bærbar ad, fikse den, udskifte nogle komponenter og samle den igen. Jeg elsker at rode med computere”, siger han.

Søren Meldgaard, Warehouse Manager i Taastrup, har også været glad for besøget fra praktikanterne:

“Det har været en rigtig dejlig uge med Enes og Sarah. De har været meget arbejdsvillige og haft gåpåmod. Det er dejligt at opleve unge mennesker udvise interesse for det arbejde, vi laver her på lageret. Jeg synes, det er rigtig godt, at Atea tager sig tid til at åbne dørene for praktikanter på den måde”. 

Kantinepersonalet imponerer

Ligesom Sarah og Enes i Taastrup, så har Amalie Søndergaard også haft en meget lærerig uge i kantinen i Ballerup. Hun har altid været interesseret i at lave mad, og derfor passede et kantinejob hende rigtig godt. Amalie bider fast i, at det især har været imponerende og lærerigt at se, hvordan man laver så meget forskellig mad til så mange mennesker:

”Det er helt vildt, at de kan finde på så mange forskellige ting, synes jeg. Især fordi de er så gode til at genbruge råvarerne fra dagen før, så de ikke bliver smidt ud. Det vil jeg gerne lære, hvordan man gør”, siger Amalie og understreger, at ugen har bekræftet hende i, at hun gerne vil arbejde mere med mad, når hun bliver ældre.

Amalie fortæller, at det bedste ved ugen faktisk ikke har været arbejdet, men alle de søde mennesker, hun har mødt i Atea. At opgaverne dertil har været sjove – det er bare en bonus.

En dag på benene er noget andet end skolebænken

Selvom at opgaverne har været forskellige for Amalie, Sarah og Enes så er de alle tre enige i, at ugen har været god, men at arbejdet er noget andet, end de er vandt til fra skolebænken. De understreger alle sammen, at de har været dejligt småømme i kroppen, når de kom hjem om aftenen, og når man spørger dem, om de vil anbefale andre at være i praktik i Atea, svarer de enstemmigt med et stort smil på læben:

”Ja, særligt hvis man godt kan lide at være øm i kroppen dagen efter”.