ZBC-elever tog turen til Atea
Det er mandag den 4. juni, klokken er 12.30, og 70 unge fra uddannelsesinstitutionen ZBC har netop indtaget deres pladser i Ateas lokaler i Ballerup. De er til ”speeddating” og skal dermed møde deres potentielt kommende arbejdsgiver.
Hvis der opstår et ”match” mellem begge parter, er de kommet videre til næste runde og skal måske starte som it-lærlinge på Ateas nye tekniker- og konsulentakademi. Det har Atea etableret sammen med partnerne Microsoft og Cisco, for at imødekomme den store mangel på it-specialister i branchen.
Der har været mange flere ansøgere end der er lærlingepladser, og dagens event er en slags screening, som skal sortere nogle af de mange interesserede fra – og vælge de bedste til.
Eftermiddagen skal gå med oplæg, samarbejdsøvelser og hygge i Ateas fredagsbarslounge, hvor der er disket op med kolde sodavand og kage til dagens pool- og bordfodboldturneringer. Der er også mulighed for at besøge Microsoft og Ciscos demostande, hvor man kan afprøve forskellige systemer. Det vigtigste på programmet er dog den personlige samtale, som hver elev skal have med én af deres potentielle ledere. På 15 minutter skal lederen vurdere, om eleven går videre til næste samtalerunde.
Morten Saabye, Senior Manager for Netværk & Sikkerhed, er én af de ledere, der mangler lærlinge. Han mener, at man skal satse på dygtiggørelsen af de nye lærlinge gennem blandt andet tekniske workshops, certificeringer og kundeopgaver – alt imens lærlingene behandles på lige fod med konsulenterne. Morten Saabye glæder sig til at møde de kommende lærlinge.
"Man kan mærke, at det er entusiasmen, der driver de her unge mennesker i mål, og vi håber at møde en masse motiverede kandidater i dag,” siger han.
Med på beatet
En af dem er Martin Rosenquist, 24 år, der både er på hovedforløbet og i skolepraktik på ZBC Ringsted. Han er i gang med at uddanne sig til datatekniker med speciale i programmering, og han er færdig med sin uddannelse om lidt mere end fem år.
Martins forventninger til speeddatingen er i første omgang at opleve stemningen på Ateas hovedkontor i Ballerup. Hvis det kunne ende med en læreplads, ville det være en kæmpe mulighed. Især drømmer han om at arbejde med Analytics og mønstergenkendelse.
”Det nye akademi er vejen frem, og det giver helt sikkert et anderledes læringsmiljø i sådan et stort hus. Selvom Atea virker enormt, er der stadig rart og hjemligt. Her er indbydende og en god atmosfære, ” siger Martin Rosenquist.
Martin Rosenquist synes, at speeddating-arrangementet er en god måde at få fat i folk og foretrækker at skulle arbejde for en stor virksomhed som Atea frem for en mindre af slagsen.
”Atea er en nytænkende virksomhed, der er med på beatet. Der er et større fællesskab og større muligheder i sådan et stort firma. Man kan komme rundt i hele huset og prøve forskellige ting af,” siger han.
Studiekammeraten Henrik Bak, 32, har også valgt Atea på grund af de mange muligheder.
”Atea er dem der ved mest om netværk. Udover faglig udvikling har man mulighed for at få certifikater og måske endda blive fastansat bagefter, ” siger han.
Ifølge Laila Nørgaard, SVP for Ateas Consulting-afdeling, får de kommende it-lærlinge rigeligt med ansvar, og deres meninger og ideer vil blive taget alvorligt.
”Vi stiller store krav til jer, og vi vil gerne have, at I bliver en del af holdet og udvikler jer. Når man er lærling i Atea, er man øverst i fødekæden – det er os, der henter kaffe til jer,” lød det fra Laila Nørgaard i hendes velkomsttale.
Lige nu har Atea 20 it-lærlinge i praktik. Med etableringen af det nye tekniker- og konsulentakademi kommer tallet til at vokse betydeligt. Om Martin Rosenquist er kommet gennem nåleøjet og får plads på det nye akademi, ved han i løbet af nogle uger.